duurzame energie
oplossingen

In hoeverre wilt u
onafhankelijk en vrij zijn?

Zonneboilers

Een zonneboiler is een duurzaam apparaat waarmee u uw energienota aanzienlijk mee kunt verlagen. Een zonneboiler is een combinatie tussen een boiler, absorber, warmtewisselaar en een collector. Deze collectoren nemen de warmte uit de zon op.

Met de opgevangen zonne-energie verwarmt de zonnecollector de vloeistof. De vloeistof transporteert de warmte door het buizenstelsel naar een voorraadvat (boiler). Daar geven de buizen hun warmte af aan het kraanwater. Nu heb je warm kraan- of douchewater, gemaakt door de zon.

Een zonneboiler is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt ook aanzienlijk op uw gasrekening. Door de continu stijgende gasprijzen, is een zonneboiler in huis een duurzame oplossing en een goede investering op de lange termijn.

Welke varianten zonneboilers zijn er?
Zonneboilers zou simpelweg in drie varianten op te delen. Wij adviseren u graag vrijblijvend over de meest duurzame oplossing, welke het best bij uw situatie past. Allereerst is er de standaard zonneboiler; dit systeem bestaat uit een simpel voorraadvat van 80 tot 2000 liter. Deze moet worden ondersteund door een gewone CV-ketel, of andere warmtebron, als u altijd voldoende warm water wilt hebben.

Daarnaast is er ook een compacte variant van de zonneboiler: dit type zonneboiler is kleiner en dus geschikt als u beperkte ruimte in huis heeft. Typisch aan dit systeem is dat het geen voorraadvat heeft (in huis), waardoor het dus minder plek in beslag neemt. Ook hier is een vorm van naverwarming nodig.

Heat Pipes: Heatpipes zijn een onderdeel van een zonneboilerset. De warmte/energie wordt namelijk ergens opgevangen en moet dan ergens naartoe. De heatpipes hebben dus een belangrijke taak bij een zonneboilerset. De zonneboiler systemen in Nederland worden zowel met vlakke plaat collectoren voorzien of met heatpipes.

Als laatste de combinatie-zonneboiler: deze zonneboiler gebruikt u zowel voor het verwarmen van uw sanitaire water als voor het verwarmen van uw verwarmingswater.

Start met verduurzamen met onze zonneboilers 
Wilt u meer informatie ontvangen over de meest geschikte zonneboiler of weten wat u kan opleveren? Neem dan vrijblijvend contact op met Van der Weerd Installatiebedrijf. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden voor een duurzamer huis. Zo weet u zeker dat u in de toekomst verzekerd bent van een voordelige gas- en energierekening en helpt u mee aan een duurzamere toekomst!