duurzame energie
oplossingen

In hoeverre wilt u
onafhankelijk en vrij zijn?

WTW installatie

Een WTW installatie (warmteterugwinning installatie), gebruikt restwater uit bijvoorbeeld douche/bad-water en warmte lucht, om koud water of koude lucht op te warmen, waardoor u aanzienlijk op uw energiekosten kunt besparen. Met een warmteterugwinning-systeem, verbetert u uw binnenklimaat en neemt het woonplezier terug. Meer comfort, minder kosten en een duurzaam vooruitzicht. Wie wilt dat nou niet?

Hoe werkt een WTW systeem
Het idee achter een WTW systeem is eenvoudig: de warmte van afgevoerde lucht wordt met een warmteterugwinsysteem via een warmtewisselaar overgedragen aan koude lucht, die daardoor opwarmt zonder dat u daarvoor gas of elektriciteit hoeft te gebruiken. Hierdoor bespaart u veel energie. Er bestaan ook WTW installaties voor het opwarmen van water. In huis is een combinatie van beide systemen mogelijk.

Warmteterugwinning-systemen zijn simpelweg in twee soorten te splitsen. Een Douche-WTW of een Ventilatie-WTW. Een warmteterugwinsysteem voor de douche gebruikt bij het douchen het wegstromende warme water om koud leidingwater op te warmen. Ongeveer de helft van de warmte uit uw douchewater kan op deze manier worden teruggewonnen.

Een ander soort wtw-installatie werkt met lucht in plaats van water. Op een centrale plaats in huis worden ventilatiekanalen aangesloten, waardoor lucht zowel aan- als afgevoerd kan worden. Zodra de warme lucht wordt afgevoerd, wordt de warmte hierin afgegeven aan de binnenstromende koele lucht.

Met beide systemen bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten.

Meer informatie omtrent warmteterugwinning?
Van der Weerd installatiebedrijf adviseert u graag over de mogelijkheden tot warmteterugwinning in uw woonhuis of bedrijfspand. Wilt u meer een duurzamer huis en lagere maandlasten? Neem dan contact op met Van der Weerd Installatiebedrijf en ontdek wat wij voor u kunnen doen!

Verduurzamen mét subsidie!
Ondernemers en organisaties die investeren in energiebesparing of energieopwekking, bijvoorbeeld via zonnepanelen of een warmtepomp, komen vaak in aanmerking voor subsidies vanuit het Rijk en de decentrale overheid (provincie en gemeente). Daarmee kunt u de terugverdientijd van de investering verkorten. De subsidiebijdrage kan oplopen tot duizenden euro’s. Soms is het mogelijk om meerdere subsidies te combineren..

Ondersteuning nodig bij uw subsidieaanvraag?
Van der Weerd Installatiebedrijf werkt samen met de subsidiespecialisten van Energiesubsidie Nederland (ENL). ENL kan uw subsidieaanvraag op basis van no-cure, no-pay verzorgen en ondersteunt ook achteraf bij de subsidieverantwoording. Indien gewenst kunnen wij uw offerte met ENL delen voor een vrijblijvende subsidiescan, of u kunt de subsidiescan zelf invullen op: www.energiesubsidie-nederland.nl/subsidiescan