duurzame energie
oplossingen

In hoeverre wilt u
onafhankelijk en vrij zijn?

Aircosystemen

Bent u op zoek naar verkoeling in de warme dagen? Dan is een aircosysteem zeker aan te raden. Een aircosysteem werkt meestal met een binnen- en een buitendeel. Het binnenste gedeelte, zuigt de binnenlucht aan. Dat gaat door een filter, waarna het wordt gekoeld met behulp van een speciaal koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over.

Nadat het koudemiddel door opwarming door de binnenlucht gasvormig is geworden, wordt het door het buitendeel geleid. Daar wordt het weer vloeibaar door afkoeling door de buitenlucht. Uiteindelijk wordt het koudemiddel naar binnen gevoerd en begint de koelcyclus opnieuw. Echter is het ook mogelijk om te verwarmen met een airco. Hierdoor bespaar je op de gasrekening.

Airco installatie op de Veluwe
Bent u op zoek naar een duurzame oplossing om uw huis te verkoelen? Dan zit u bij Van der Weerd Installatiebedrijf aan het juiste adres! De afgelopen jaren hebben wij veel aircosystemen geplaatst, in zowel woningen als bedrijfspanden. Wij zien de afgelopen jaren steeds vaker dat een airco, wordt gecombineerd met een warmtepomp. Hierdoor heb je wel de verkoelende effecten, maar niet de lasten van een hogere energierekening. Onze aircosystemen kunnen naast het koelen, ook ruimtes verwarmen. Dit is, vooral in combinatie met een warmtepomp, ideaal voor de duurzaamheid van uw huis.

De koelcyclus wordt dan omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit buitenlucht is immers gratis

Airco’s combineren met zonnepanelen is natuurlijk ook mogelijk. De energie welke u nodig hebt om uw airco te laten werken, wordt dan vrijwel volledig opgewekt uit zonne-energie. Hierdoor kunt u flink besparen op uw gas- en energierekening. Bij onze aircosystemen, ontvang u ook een digitale app, waardoor u op afstand de temperatuur kan bepalen. Duurzaam leven hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Informatie over aircosystemen?
Wilt u meer weten over onze aircosystemen, de combinatie met een warmtepomp en/of die met zonnepanelen? Vraag dan informatie op! Wij adviseren u graag over de meest geschikte aircosystemen en welke additionele elementen daar het best bij passen. Wij helpen u graag met het verduurzamen van uw huis!