duurzame energie
oplossingen

In hoeverre wilt u
onafhankelijk en vrij zijn?

Ventilatiesystemen

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) zorgt voor centrale ventilatie vanaf 1 punt, door de gehele woning heen. Via de luchtverdeling systemen, wordt de lucht op de juiste plekken toe- of afgevoerd. Zo heb je altijd voldoende verse lucht in het huis. Hierbij wordt de warmte of koude lucht, welke al aanwezig is het huis, hergebruikt. Zo zorg je voor een lager energieverbruik, een huis met voldoende lucht en bespaar je ook nog eens op de energierekening!

Soorten ventilatiesystemen
Er zijn diverse soorten ventilatiesystemen beschikbaar op de markt. Van der Weerd Installatiebedrijf wilt altijd voor de meest duurzame oplossing gaan, omdat duurzaamheid één van onze kernwaarden is. Wij werken daarom alleen met ventilatiesystemen in combinatie met warmteterugwinning. Door het gebruiken van bestaande warme of koude lucht in je huis, bespaar je hiermee op de energiekosten, maar help je het milieu ook. Daarnaast is een ventilatiesysteem met warmteterugwinning een waardeverhogend middel voor je woning of bedrijfspand. De WTW-unit zorgt ervoor dat de temperatuur van de uitgaande lucht wordt gebruikt om de temperatuur van de binnenkomende lucht te beïnvloeden. Dit gebeurt in de warmtewisselaar. Zo’n 95% van de energie kan hiermee worden hergebruikt. Daarnaast kan de luchtvochtigheid op peil worden gehouden met behulp van een enthalpiewisselaar. Je woning blijft aangenaam warm in de winter en lekker koel in de zomer.

Offerte voor een ventilatiesysteem aanvragen?
Wilt u meer weten over onze ventilatiesystemen met warmteterugwinning? Wij bekijken wat de beste oplossing is voor uw specifieke situatie. Op naar een duurzamere toekomst, met Van der Weerd Installatiebedrijf.

Verduurzamen mét subsidie!
Ondernemers en organisaties die investeren in energiebesparing of energieopwekking, bijvoorbeeld via zonnepanelen of een warmtepomp, komen vaak in aanmerking voor subsidies vanuit het Rijk en de decentrale overheid (provincie en gemeente). Daarmee kunt u de terugverdientijd van de investering verkorten. De subsidiebijdrage kan oplopen tot duizenden euro’s. Soms is het mogelijk om meerdere subsidies te combineren..

Ondersteuning nodig bij uw subsidieaanvraag?
Van der Weerd Installatiebedrijf werkt samen met de subsidiespecialisten van Energiesubsidie Nederland (ENL). ENL kan uw subsidieaanvraag op basis van no-cure, no-pay verzorgen en ondersteunt ook achteraf bij de subsidieverantwoording. Indien gewenst kunnen wij uw offerte met ENL delen voor een vrijblijvende subsidiescan, of u kunt de subsidiescan zelf invullen op: www.energiesubsidie-nederland.nl/subsidiescan