duurzame energie
oplossingen

In hoeverre wilt u
onafhankelijk en vrij zijn?

Warmtepompen

Warmtepompen zijn de toekomst van duurzaamheid. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij een elektrische verwarming zonder warmtepomp. Een warmtepomp is het makkelijkst te vergelijken met een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, breng een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen.

Van der Weerd Installatiebedrijf werkt alleen met warmtepompen van de hoogste kwaliteit. Enerzijds omdat kwaliteit en duurzaamheid hoog bij ons in het vaandel staan, maar ook omdat deze warmtepompen simpelweg de beste rendementen leveren. Voor onze warmtepompen gebruiken wij kwalitatieve merken, zoals Acond, Viessmann, Alfea en Alpha innotec.

Soorten warmtepompen
Warmtepompen zijn er in diverse vormen en maten. De werking van de warmtepompen, verschilt per soort.

In het kort zijn er:
– Lucht/Water-warmtepompen
– Water/Water-warmtepompen
– Bodem/Water-Warmtepompen
– Lucht/Lucht warmtepompen

Onze meeste warmtepompen zijn zogenaamde Lucht/Water warmtepompen, waarbij je warmte uit de buitenlucht haalt via een buitenunit. De warme lucht wordt overgedragen aan een koudemiddel en in een binnenunit (in je huis) doorgegeven aan het verwarmingssysteem. Dit wordt ook wel een hybride warmtepomp genoemd.  

Warmtepompinstallatie
Van der Weerd Installatiebedrijf is de specialist als het gaat om warmtepomp installatie in en op de Veluwe. Door onze jarenlange ervaringen kunnen wij u goed adviseren over de gewenste warmtepomp, waardoor u de investering snel terugverdiend heeft. Wilt u meer weten over onze warmtepompen, neem gerust contact op.